Cheb: Strážníci zadrželi několik pachatelů různých deliktů

V době vánočních svátků, kdy si většina lidí užívá volno a pohodu, městská policie rozhodně nezahálela. Vedle zajištění běžných činností se strážníkům podařilo odhalit několik pachatelů různých deliktů.

dezinfekce

Dvakrát šlo o alkohol za volantem, v obou případech se jednalo o cizí státní příslušníky. U prvního z nich si hlídka všimla evidentních problémů při parkování u obchodního domu Prior. Řidiče, který po vystoupení z vozu jevil známky zjevné opilosti, hlídka vyzvala k podrobení se orientační dechové zkoušce, kterou však odmítl. Byl proto převezen na Obvodní oddělení Policie ČR Cheb – město. Tady se navíc ukázalo, že nemá platné povolení k pobytu na území ČR. Muže si převzala Cizinecká policie k dalšímu šetření a převezla ho do cely předběžného zadržení.

Druhému páru cizinců hlídka překazila jízdu ještě před tím, než zjevně opilí nastartovali své auto. Upozornila je na protiprávní jednání a odkázala na taxi. Muž ani žena neprotestovali a odešli. Netušili, že hlídka požádala pracovníka městského kamerového systému, aby vozidlo dále monitoroval. Pár se zanedlouho k autu vrátil a odjel. Hned za rohem je však zastavila hlídka městské policie a jízdu překazila nadobro. Muži, který vozidlo řídil, bylo dechovou zkouškou naměřeno 2,2 promile alkoholu a byl předán hlídce Policie ČR k dalšímu šetření.

Občanům jistě neuniklo vážně poškozené zábradlí na mostě do Hájů v ulici Osvobození, do kterého narazilo vozidlo a z místa ujelo. Došlo tím k ohrožení nejen ostatních řidičů, ale i chodců. Po oznámení na tísňovou linku městské policie byly na místo vyslány dvě hlídky - jedna zajišťovala poškozené zábradlí a druhá zahájila pátrání po vozidle. U nedalekých garáží zjistila nabouraný vůz se zbytky barvy ze zábradlí mostu. Díky rychlé a bezchybné práci strážníků byl zjištěn viník nehody a věc předána Policii ČR.

Dalšího pachatele, který pod vlivem alkoholu rozbil okno domu v majetku města v Mánesově ulici, hlídka lapila hned za rohem. Muž odpovídal popisu oznamovatele a na místě se doznal. Za svůj čin se bude zodpovídat ve správním řízení.

A do nového roku strážníci vstoupili zadržením mladíka, který si chtěl přilepšit tím, že bude na parkovišti v Americké ulici krást ze zaparkovaných vozidel pohonné hmoty. Hned po oznámení na tísňovou linku, že se mezi auty pohybuje podezřelá osoba, hlídka vyjela na místo. Od zaparkované Škody Octavia právě odcházel muž směrem k silnici. Strážníci ho vyzvali k prokázání totožnosti, ale neměl u sebe žádné doklady. Na parkovišti pak našli položený kanystr s trychtýřem a zjistili dvě vozidla, ze kterých unikaly pohonné hmoty. Muže podezřelého z protiprávního jednání strážníci předali Policii ČR k dalšímu šetření.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy