Cheb: Rekonstrukce Písečné by měla být hotova v termínu

I přes komplikace způsobené neplánovanou výměnou vodovodního řadu má být rekonstrukce Písečné ulice dokončena v původním termínu, tedy do konce listopadu.

dezinfekce

První etapa rekonstrukce Písečné byla zahájena zkraje dubna, kdy se začalo pracovat v úseku od modrého věžáku po křižovatku s ulicí Na Hradčanech. Společnost Chevak však následně rozhodla, že celý vodovodní řad bude třeba kvůli špatnému technickému stavu neplánovaně vyměnit za nový. To znamenalo prodlení o délce 40 kalendářních dní, kdy nebylo možné pokračovat v rekonstrukci komunikace a pracovalo se pouze na chodnících.

Z důvodu minimalizace dalšího prodlení bylo proto rozhodnuto o změně etapizace stavby. Na začátku července tak byla zahájena výstavba kruhového objezdu na místě křižovatky s ulicí Osvobození, která se původně měla dělat až na závěr. Díky tomu má být navíc nový „kruháč“ zprovozněn do zahájení školního roku, což by mělo přispět k minimalizaci dopravních komplikací. Na závěr se pak bude dělat původně druhá etapa zahrnující rekonstrukci části Písečné mezi křižovatkami s ulicemi Na Hradčanech a Osvobození.

Na základě výsledku výběrového řízení na dodavatele stavby bude rekonstrukce části Písečné ulice od modrého věžáku k ulici Osvobození včetně vybudování zmíněného kruhového objezdu stát necelých 19 milionů korun. Vedle celkové rekonstrukce komunikace a chodníků se počítá i s rozšířením parkovacích ploch, vybudováním nového veřejného osvětlení a stanoviště podzemních kontejnerů na směsný i tříděný odpad.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy