Cheb: Parkování v centru dozná od ledna drobných změn (TV Západ)

Parkovací systém v Chebu čekají drobné úpravy a vylepšení jako možnost platby sms nebo aplikace SEJF. Změny začnou platit od 1. ledna a my jsme se zeptali na podrobnosti.

dezinfekce

„Nový parkovací systém v centru Chebu funguje dva roky. Prochází takovou drobnou evolucí, nikoliv žádnou revolucí. Podle zjištění renomované firmy a i podle informací z našeho odboru, je stávající systém poměrně dobře funkční a vyhovuje většině obyvatel centra města. Přistoupili jsme k několika drobným změnám. Trošičku se změní zonalita, takže některé modré zóny se mírně rozšíří. Většinou je to na žádost tamních obyvatel, jako např. v ulici K Nemocnici, kde vznikne nová zóna. Další změnou bude úprava ceníku, protože jsme zatím „jeli“ v pilotním režimu, kdy ve starých zónách se za celodenní parkování platilo ročně 1.200 korun a v nových zónách pouze symbolických 100 korun po dobu pilotáže. Nyní, protože se situace trošku usadila, sjednocujeme cenu na 600 korun. To už je cena, která by měla platit i do budoucna. Zároveň v ceníku chceme zvýhodnit obyvatele Valdštejnovy ulice a Obrněné brigády, kde letos probíhaly rozsáhlé rekonstrukční práce. Takže pro příští rok, abychom jim vykompenzovali to, že v letošním roce měli parkování značně diskomfortní, jim snižujeme cenu na jeden rok na pouhých 100 korun. A poslední velkou změnou je aplikace SEJF a možnost SMS plateb za parkování. Ta se týká především všech míst, kde máme parkovací automaty, jako je např. náměstí, část Komenského ulice, atd., kde od nového roku budou mít všichni návštěvníci možnost parkovat na základě SMSky, kterou pošlou na speciální číslo nebo pomocí mobilní aplikace SEJF, kde si nahrají svou platební kartu a mohou zaplatit přes tuto aplikaci,“ popsal starosta Chebu Antonín Jalovec.

Mezi další změny patří nově možnost parkování pro občany z Březinovy ulice do Šlikovy. A držitelé karet z modré oblasti č. 3 ve Školní ulici pak budou moci parkovat i na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad.

Podrobné informace najdete na webu města www.cheb.cz pod odkazem Doprava.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy