Cheb: Město letos Hospici Sv. Jiří věnuje příspěvek ve výši 200 tisíc

Před několika dny město obdrželo tiskovou zprávu o situaci Hospice Sv. Jiří, který již několik let poskytuje v našem regionu mobilní paliativní péči. Podle této informace nebudou služby hospice v tomto roce hrazeny Všeobecnou zdravotní pojišťovnou. Na základě této informace vyvolalo vedení chebské radnice jednání se zástupcem Hospice Sv. Jiří panem Votavou.

dezinfekce

Ten problematiku ohledně podmínek VZP vysvětlil s tím, že finanční pomoc od města Cheb je pro jejich další činnost důležitá, stejně tak jako podpora dalších měst, firem a dalších dárců. 

„Z tiskové zprávy vydané VZP mohlo mnoho podporovatelů, dobrovolníků i dárců usoudit, že již není potřeba činnosti hospiců podporovat. Že náklady spojené s provozem, budou hradit pojišťovny. Bohužel tomu tak není. Všeobecná zdravotní pojišťovna bude i nadále proplácet činnost pouze dvaceti vybraným hospicům, které fungují v tvz. pilotním režimu. Ostatní si musí své prostředky zajistit sami. Chebští zastupitelé schválili pro letošní rok příspěvek ve výši 200 tisíc korun. Podpora sociálních aktivit je pro nás důležitou tématikou. Věříme, že i příští vedení města bude s finančními prostředky v této oblasti i nadále počítat,“ sdělila místostarostka Eva Horná, v jejíž gesci je i odbor sociálních věcí.

Tisková zpráva Hospice Sv. Jiří - viz zde.

Zdroj: město Cheb

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy