Cheb: Kulturák prochází drobnými opravami

V průběhu letních měsíců letošního roku byly odstraněny problémy s vlhkostí u provozního vchodu v městském objektu Kulturního centra Svoboda. Díky opatřením, která byla nutná provést k zabránění průsaku vody, je nyní tento problém s vlhkostí vyřešen. 

dezinfekce

„Bylo potřeba vyměnit dožilé a poškozené svody dešťové kanalizace, včetně jejich napojení na filtrační šachtu. Poté, co došlo k odkrytí prostor pod provozním vchodem do kulturního centra, bylo potřeba nově zaizolovat strop, aby nedocházelo opětovně k průsakům vody do objektu ze západní strany. Jednalo se o dlouhodobou závadu, kvůli které se nedalo používat schodiště pod provozním vchodem. Celková částka těchto oprav se vyšplhala bez DPH na 92,5 tisíc korun,“ sdělil starosta města Antonín Jalovec. 

Dalším problémem, se kterým se KC Svoboda již delší čas potýkalo, byla vzduchotechnika v hlavním sále, kde chyběly jednotky chlazení. Z důvodů zajištění tepelné pohody účinkujících i návštěvníků bylo potřeba doplnit stávající vzduchotechniku novými jednotkami tříokruhového chlazení. Celková cena díla bez DPH vyšla městskou kasu na 862 tisíc korun. 

„Je však nutno říci, že problém s vlhkostí v objektu se bude i nadále vyskytovat i na jiných místech. Hlavním důvodem je blízkost řeky a řešení není tak jednoznačné, jako tomu bylo v uvedeném případě,“ doplnil starosta. 

Odbor investic provádí v součinnosti s vedoucí technického provozu Kulturního centra Svoboda pravidelné kontroly. Součástí kontrol jsou i posouzení statikem.


Zdroj: město Cheb

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy