Cheb: Kraj vede spor o finance na obchvat, ale odhlučnění bude (TV Západ)

Karlovarský kraj vede spor kvůli financování stavby jihovýchodního obchvatu města Chebu. Vliv na plánované odhlučnění části, která prochází nad zástavbou rodinných domků to ale mít nebude.

dezinfekce

„Podstatou sporu jsou vyplacené dotační prostředky právě na stavbu tohoto obchvatu ve výši 31 milionů. Toto je informativní zpráva pro Radu. My samozřejmě o tyto peníze budeme bojovat. Nicméně, protože to nejsou korekce, ale jsou to nevyplacené finance, tak musíme složit správní poplatek jeden milion korun. Takže je to vlastně informace pro Radu, že takto budeme postupovat a bránit se proti tomu rozhodnutí. V tom materiálu se mluví o netransparentnosti při zadávání veřejné zakázky a o obalovně. Že to nemohlo být tak, jak to bylo vyhlášeno. Jsou tam různá údajná pochybení v tom, že do uznatelných prostředků byly zahrnuty prostředky, které neměly být uznatelnými náklady. Ale, jak říkám, proti těmto všem údajným pochybením se budeme bránit, protože jsme přesvědčeni o tom, že je všechno v pořádku,“ vysvětlil náměstek hejtmanky Martin Hurajčík.

Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje obdržela pro rok 2017 z rozpočtu kraje na zajištění dodatečných protihlukových opatření v rámci projektu jihovýchodního obchvatu Chebu celkem 9 milionů korun. V současné době je dokončena potřebná projektová dokumentace a zajišťují se jednotlivá vyjádření pro vydání stavebního povolení. Realizace je plánována po dokončení stavebního a zadávacího řízení ve druhé polovině roku 2017.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.05.2017 19:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy