Cheb: Kompletní rekonstrukce DPS Skalka byla dokončena (TV Západ)

Ve středu 11. prosince došlo ke slavnostnímu představení ukončené rekonstrukce Domova pro seniory Skalka v Chebu. Zástupci kraje, města, dodavatelské firmy a další hosté si společně prohlédli prostory nyní nejmodernějšího zařízení podobného typu v kraji.

dezinfekce

„Celá rekonstrukce, která začínala v roce 2014, stála necelých 135 milionů. Finanční prostředky byly složené z prostředků Karlovarského kraje, Ministerstva práce, sociálních věcí a z Fondu životního prostředí. Tím se nám podařilo vytvořit tuto velestavbu, kde máme dvě služby. Je to Domov pro seniory s kapacitou 80 lůžek, a Domov se zvláštním režimem, kde máme kapacitu 8 lůžek. Zrekonstruovali jsme nově gastroprovoz. Díky tomu můžeme stravování zajistit nejen pro Domov Skalka, ale stravu vozíme i do Domova Spáleniště,“ uvedl náměstek hejtmanky Petr Kubis.

V první etapě se objekt zateplil, došlo k výměně oken a vznikl nový výtah. V druhé se dostalo na špičkově vybavený gastroprovoz, v přístavbě se zprovoznil dům se zvláštním určením a postavena byla prostorná zimní zahrada. 

„Ta poslední etapa, to už byla poslední renovace domova, kde vzniklo 80 nových domácností. V současné době zde máme kapacitu 100 lůžek, kdy jde převážně o jednolůžkové pokoje, což byl smysl. Pokoje jsou nově vybavené. Na každém pokoji jsou televizory a jsou uzpůsobené tomu, aby se zde naši klienti cítili co nejpohodlněji a mohlo se jim tady hezky žít,“ doplnil Kubis.

Postupná rekonstrukce kompletně bezbariérového zařízení se prováděla za provozu a byla tedy náročná pro všechny zúčastněné.

„Náročná. Přeci jen to byl velký objem prací, mnoho hluku, prachu. Nárok to mělo prostě jako běžná stavba takovéhoto kalibru. Za sebe musím říci, že mě se to líbí, celý barák, jak jsem již avizovala, plány dělal někdo jiný a celá realizace byla v podstatě na základě plánů. Každopádně si myslím, že to klienti oceňují a informace, které od nich mám, tak se jim zde líbí a cítí se tady dobře. Prostředí se jim líbí, i když to není úplně klasický domov pro seniory, kam vejdete a na co jsme zvyklí, přeci jen budova v tuto chvíli působí poměrně moderně, ale oni jsou tu spokojeni a říkají, že se jim to líbí,“ přiblížila ředitelka Domova pro seniory Skalka Alena Samuelová. 

Podobně jako ostatní zařízení i DPS Skalka je plně kapacitně obsazen. Čekací doby se pohybují v rozmezí 3 až 4 měsíců. Domov je určen pro osoby se stupněm závislosti 3 a 4. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy