Cheb: Finišují opravy letištní plochy (TV Západ)

Rozvoj chebského letiště pokračuje viditelnou částí revitalizace dráhového systému. V roce 2005 získalo letiště město Cheb jako svůj historický majetek a svěřilo jej do správy a užívání chebskému Ultralight Clubu.

dezinfekce

"V současnosti probíhá druhá fáze rekonstrukce betonových drah na chebském letišti. Chebské letiště přešlo před lety do majetku města od státu. Podmínkou toho, aby tam mohl být provoz jen civilního letiště nikoli oficiální lety, ale spíše rekreační, je, aby dráha byla trvale zkolaudována. Letiště má zatím pouze dočasnou kolaudaci právě proto, že není úplně v pořádku ta dráha. Takže tou letošní akcí, která je v rozsahu asi 8 milionů korun, začala v březnu, dokončena by měla být do konce června, je, aby dráhy, včetně té pojezdové a i toho příslušenství, byly dokončeny v takové podobě, aby mohla proběhnout kolaudace. Konkrétně nejde o žádnou novou betonovou dráhu, ale jde pouze o opravy. Jedná se především o opravy polámaných betonů, příp. dobetonování, a zejména o vyčištění a opravu spár mezi betony a odvodňovacích žlabů,“ popsal místostarosta Chebu Miroslav Plevný. 

Opravenou dráhu letiště si letos v srpnu měla prohlédnout i veřejnost na tradičním leteckém dni. Tyto přehlídky mají v Chebu více než 80letou tradici. Bohužel letošní ročník je kvůli koronavirové nákaze v ohrožení a není jisté zda se vůbec uskuteční.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy