Cheb: Festival Letní bláznění je za dveřmi (TV Západ)

Koncertem špičkového hudebního tělesa Soul Sisters pokračovalo v sobotu 17. července v Klášterní zahradě chebské kuturní léto. Za pěkného počasí se představil projekt zpěvačky Lucie Víškové zaměřený na známé skladby jazzové, soulové i latin music.

dezinfekce

"Je to tradiční akce chebského kulturního léta. Pořádáme to každoročně. Vždy ob 14 dní koncert v Klášterní zahradě a ob 14 dní pohádku v Krajince. To jsou takové pravidelné programy. A pak samozřejmě spoustu dalších akcí, které během toho léta divákům nabízíme. Dnes vystupuje kapela Soul Sisters. Tentokrát jsme se tuto sobotu zaměřili na jazz. Snažím se, aby program byl co nejpestřejší a hudební žánry se střídaly. Zároveň ale, aby to byla pohoda a relaxace," vysvětlila dramaturgyně Kulturního centra Svoboda Mirka Pavlíková Pavelcová.

Menší akce se během letní sezóny prokládají i většími produkcemi, na které přijíždí i řada návštěvníků ze širokého okolí.

"Příští týden je moje oblíbená akce, a to je festival pouličního divadla a nového cirkusu - Letní bláznění. Již je to – a nyní neřeknu jaký je to ročník, již to děláme po několikáté, vždy na Krajince. Tentokrát budeme mít šapitó, a to hlavně kvůli letošnímu počasí, které je opravdu velmi náladové. Návštěníci se mohou těšit na workshopy, kde si vyzkouší nejrůznější cirkusové techniky, včetně závěsné akrobacie. Dále pak představení, která jsou nejen na vážno, ale samozřejmě i na zasmání. Bude to pestré. Něco bude venku, něco vevnitř šapitó. Přijede Cirkus TeTy, dále přijede uskupení AirGym, které jsme letos představili i při Noci kostelů. Diváci, kteří se byli podívat, tak asi tuší o co půjde. Na závěr celého festivalu připravujeme již tradičně varieté, kdy se všichni účinkující zapojí během večera do takových krátkých vystoupení. Lidé to mají rádi, takže doufám, že i letos ocení přípravu a práci, kterou jsme s tím měli. Dvacátého třetího a dvacátého čtvrtého (pátek, sobota), je určeno pro celou rodinu. Opravdu, většina představení je koncipována tak, aby si to malé děti užily, samozřejmě i jejich rodiče, babičky, dědečci. Workshopy jsou koncipovány tak, aby si to mohly zkusit malé děti i dospělí. Loni se dospělí hodně zapojovali, což mě velmi potěšilo. Doufám, že u toho vydržíme. Samozřejmě je tam během dne možnost občerstvení. K dispozici by tam měla být nějaká jednoduchá stánková jídla a i takové relaxační zóny, kde si lidé budou moci odpočinout. Nebudou muset být celou dobu akční. Nebo, když přijedou sem do Chebu na návštěvu, myslím si, že město je velmi krásné, takže se mohou jít projít a vrátit se zpátky do Krajinky. Většina programu i workshopů je zdarma. Akorát večerní programy jsou pak zpoplatněné. Je možné si zakoupit vstupenku na oba dva dny, která je výhodnější. Myslím si, že je to opravdu dostupné pro celou rodinu, aby si udělala hezký víkend a užila si to. Ještě musím připomenout, že hned v pondělí začíná příměstský tábor, a to ve spolupráci s chebským muzeem, který je právě součástí tohoto festivalu, kdy děti připravují úvodní představení. Letos je to na téma Karlík a továrna na čokoládu. Takže si myslím, že se tam vyřádí nejen děti, ale i lektoři, kteří každoročně přijíždějí a učí je nejrůznější techniky," popsala Pavlíková Pavelcová.

Dvě vstupenky na celý festival můžete získat i vy, stačí se zúčastnit soutěže na našich facebookových stránkách. Vyvrcholením kulturního léta v Chebu bude koncert legendární skupiny Pražský výběr, ale jsou připraveny i další akce.

"Budeme pokračovat v těch tradičních – pohádky v Krajince, koncerty zde v Klášterní zahradě. Těšit se můžete ještě na jedno letní kino. Už máme za sebou Kinematograf Bratří Čadíků, ten již proběhl. Ale domluvili jsme se s Kinem na kolečkách, které k nám letos zavítá v srpnu. To by mělo přivézt komedii Matky. Je to tedy pouze jeden večer, říkali jsme si, že to zkusíme, jak to bude fungovat. Opět bude v Krajince. Takže se máte na co těšit. Vrcholem prázdninového období bude koncert kapely Pražský výběr, což je legenda. Myslím si, že pokud vyjde počasí, tak 19. srpna určitě přijďte. Budeme se snažit udělat koncert v každém případě, i když by se např. snižovaly kapacity, tak jsme se domlouvali, že ho zrealizujeme. Nemyslím si, že by kapacity měly klesnout až tak výrazně. Samozřejmě i opatření, která se musí dodržovat, tak se vždy snažíme to těm divákům co nejvíce usnadnit, aby měli k dispozici čestné prohlášení, aby se nemuseli trápit, stresovat. Takže sledujte naše stránky, věnujte se našemu facebooku i instagramu – vše se dozvíte včas," dodala Pavlíková Pavelcová.

Veškeré informace a kontakty na jednotlivé sociální sítě najdete na www.kcsvoboda.cz.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy