Cheb: Další část Brány do nitra země dokončena (TV Západ)

Další část projektu Brána do nitra Země, který je zaměřen na obnovu kulturního a přírodního dědictví s důrazem na geologii a vzdělávání, dokončilo město Cheb. Vybudována byla bezbariérová cesta pro pěší i cyklisty od hráze přehrady Skalka až po Kachní kámen.

dezinfekce

„Tato akce nás přišla na 10,5 milionu včetně DPH. Probíhají tam ještě nějaké terénní práce, úpravy. Je to akce, která byla podle plánu dokončena. V areálu, po bývalé plovárně, došlo k revitalizaci, k úpravě – vysekání stromů tak, aby se navázalo na levý břeh Ohře, aby celé území bylo v jednotném celku, vznikly tam naučné stezky, různé stezky jak pro pěší, dá se tam samozřejmě jezdit i na kole, tak, aby celá oblast byla zkultivována,“ popsal místostarosta Chebu Jiří Černý.

Schválená evropská dotace z programu na podporu přeshraniční spolupráce mezi ČR a Bavorskem přitom pokryje 90 procent uznatelných nákladů. Od roku 2018 vznikly v území nové cesty, bludiště či zavěšená lávka, upravilo se také okolí vyhlídky Egerwarte. Dalším cílem je spojení mezi městy.

„Tam se nabízí možnost propojení této stezky s Františkovými Lázněmi. Byli jsme se tam podívat. Problém by byl trošku v Komorním Dvoře, kde není úplně možnost napojení na chystanou propojku, ale hledáme další možnosti tak, aby bylo možné propojit Františkovy Lázně s Chebem,“ dodal Černý.

Partnery města Chebu v projektu jsou geologická společnost z bavorského Fichtelbergu a město Františkovy Lázně, které pracuje zároveň na zatraktivnění přírodní rezervace Soos a Komorní hůrky.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy