Aš: Za opravu zdí a povrchů tenisových kurtů město zaplatí přes 4 miliony

V polovině listopadu byla zahájena stavba nových opěrných zdí v areálu tenisových kurtů v Aši. Stavbu provádí společnost NEUTRA PROJECT z Františkových Lázní, která tuto zakázku vyhrála v konkurenci dalších tří uchazečů s cenou 4.089 mil. Kč (cena je včetně DPH). Výsledky výběrového řízení schválila rada města na schůzi 4. 11. 2019.

dezinfekce

Stávající stěny z prefabrikovaných bloků vykazovaly poruchy stability, proto už loni bylo z bezpečnostních důvodů rozhodnuto o částečném odbourání nejvíce poškozených částí. Sanace je vyřešena pomocí předsazených opěrných stěn z gabionů (drátěných košů plněných kamenivem).

Jedná se o jednu z větších investic do sportovišť ve vlastnictví města. Z důvodu finanční náročnosti prozatím proběhnou práce na kurtech č. 4 – 6, tedy v polovině areálu.

Obnova antukových povrchů a dokončovací práce, včetně nového oplocení hrací plochy, budou provedeny na jaře příštího roku, přičemž nejzazším termínem je 30. červen.

V areálu tenisových kurtů se jedná o další z investic. V nedávné době tu byl například proveden vrt a tenisté tak získali vlastní zdroj vody.

Sportoviště město Aš převzalo od tělovýchovné jednoty Jiskra Aš v roce 2013, v současné době je ve správě městské společnosti AŠSKÉ LESY.

Kurty byly vystavěny v 70. letech minulého století v místě bývalého evangelického hřbitova, ve svažitém terénu mezi ulicemi Na Příkopech a Slovanská. Šest kurtů je tu terasovitě odděleno pomocí opěrných zdí.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.12.2019 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy