Aš: Ve městě bude fungovat Seniorbus

Seniorbus - zajišťování přepravy seniorů a zdravotně postižených k lékaři, k jednání na úřadech, na nákupy, apod. dle schváleného ceníku služeb Seniorbus. Jízdné je navrhováno ve výši 20,- Kč po Aši a 25,- Kč z okolních obcí do Aše.

dezinfekce

Rada města Aše na schůzi projednala maraton 46 témat a přijala 43 usnesení. V části věnované kontrolám plnění usnesení z minulých schůzí například schválila koncept kronikářského zápisu za rok 2016. Trvalým úkolem je sledování stavu některých soukromých pozemků, které buď nejsou udržovány pravidelným sekáním trávy, nebo se na nich vyskytují invazní rostliny či skládky odpadků. Řešeno bylo dohromady 15 pozemků. Příslušné usnesení také ukládá tajemníkovi úřadu řešit se společností Ašské služby způsob odstranění býlí z chodníků a u obrubníků.

Obdobně jako pozemky je dlouhodobě v hledáčku úřadu také několik problémových staveb, o které se jejich vlastníci řádně nestarají. V seznamu je dohromady osm objektů, nově například bývalá pivnice U Žabáka v Dukelské ulici.

Rada města schválila výsledky výběrového řízení na pořízení tří osobních automobilů pro potřeby městského úřadu. Vozidla zn. Škoda dodá mariánskolázeňská provozovna společnosti AUTOspektrum 2000 Praha, dohromady za 842400 Kč.

Rada města schválila podání žádosti o dotaci na modernizaci úpravny vody v Horních Pasekách. Jedná se o technicky zastaralé zařízení, které od roku 1966 zásobuje vodou objekty v Horních Pasekách. Orientační cena investiční akce je cca 2,7 miliónu korun, přičemž dotace by měla pokrýt 55 % nákladů.

Radní odsouhlasili opravu části oplocení hřiště v Karlově ulici. Poškozené poplastované pletivo má být na straně přiléhající k soukromému objektu nahrazeno pevným svařovaným pletivem. Bude vyhlášeno poptávkové řízení na zhotovitele.

Ašští vyznavači badmintonu obdrží dle dalšího usnesení rady města na účast v republikových a mezinárodních soutěžích finanční podporu ve výši téměř 20 tisíc korun.

Rada schválila výsledek výběrového řízení na dodavatele, který opraví a zateplí terasy na domě č. 65 na Hlavní ulici (polyfunkční dům z roku 2000 ve vlastnictví města a správě spol. TEBYT) a pověřila starostu k podpisu smlouvy s vítězným uchazečem, společností ODEHNAL-STAVO. Opravy vyjdou na 541 tisíc korun.

Rada města Aše schválila Plán odpadového hospodářství města Aše. Dle zákona o odpadech musí mít každá obec jako původce odpadů zpracovaný plán odpadového hospodářství, který je v souladu s obdobným dokumentem v rámci celého Karlovarského kraje. Plán, který pro Aš zpracovala společnost Odpadová poradenská, v dubnu tohoto roku Karlovarský kraj odsouhlasil.

Rada města vzala na vědomí sérii výběrových řízení na střední opravy komunikací. Výběrová řízení provedla společnost Ašské služby, týkají se středních oprav v ulicích Na Háji, Čajkovského, Havlíčkova, Textilní a Příkrá. V ulici Na Háji se po celé délce opraví vozovka, cena z VŘ je 3,5 miliónu korun, stavbu provede spol. ROADFIN STAVBY. Uvedená firma vyhrála i čtyři další výběrová řízení. Opraví tedy také vozovky a chodníky v ulici Havlíčkově (1,5 mil. Kč), dvě části Textilní ulice (1,4 mil. Kč) a část vozovky v ulici Příkré (0,47 mil. Kč). Šestou zakázkou je oprava vozovky a chodníků v ulici Čajkovského, kterou získala společnost ALGON (0,48 mil. Kč). Celkem bude letos do středních oprav investováno 6,85 mil. Kč. Navrhovanou opravu zpevněných ploch ve sběrném dvoře v Hedvábnické ulici Rada města neschválila.

Seniorbus, to je úplně nové téma, kterým se rada města na schůzi zabývala. Zastupitelstvu města doporučila schválit jednu z variant fungování této nové služby, spočívající v zajišťování přepravy seniorů a zdravotně postižených k lékaři, k jednání na úřadech, na nákupy, apod. dle schváleného ceníku služeb Seniorbus. Jízdné je navrhováno ve výši 20 Kč po Aši a 25 z okolních obcí do Aše.

Rada města schválila dotaci pro Hospic Sv. Jiří v Chebu ve výši 50 tisíc korun. Mobilní hospic nabízí i pro občany Aše zdravotní, psychickou, sociální a duchovní péči a podporu umírajícím a jejich rodinám. Péče je zajištěna 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Hospic také půjčuje bezplatně zdravotní a kompenzační pomůcky a zaškoluje členy rodiny.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy