Aš: Tenisové kurty čeká oprava opěrných zdí

Tenisový areál v Aši, vystavěný v 70. letech minulého století v místě bývalého evangelického hřbitova, je připravován na nemalou investici. Šest kurtů, umístěných ve svažitém terénu mezi ulicemi Na Příkopech a Slovanská, od sebe oddělují opěrné zdi. Ty se ale postupně rozpadají. Některé se už vychýlily natolik, že reálně hrozilo jejich zřícení.

dezinfekce

Z bezpečnostních důvodů bylo proto pracovníkem odboru správy majetku a investic rozhodnuto o jejich částečném odbourání. Zásah, provedený před několika dny, se týkal kurtů číslo 5 a číslo 6, tedy sportovišť, situovaných nejníže v rámci celého areálu. V současné době se zpracovává projektová dokumentace k úpravě či zpevnění nejen odbouraných částí, ale prakticky všech opěrných zdí.

Areál tenisových kurtů město Aš převzalo od tělovýchovné jednoty Jiskra Aš v roce 2013. Sportoviště spravuje městská společnost Ašské lesy.

V roce 2012 byl u vchodu do areálu tenisových hřišť odhalen památník, který v jazyce českém a německém připomíná existenci hřbitova, datovanou od roku 1724. Hřbitov byl zrušen v roce 1966 a sportoviště je zde od roku 1975. 


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 08.03.2018 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy