Aš: Na opravy komunikací vyčlenilo město 7,3 miliónu

V letošním roce bylo v rámci tzv. středních oprav investováno do pěti komunikací. Opravy jsou v naplánovaných ulicích buď už hotové, nebo se v těchto dnech dokončují.

dezinfekce

Do radou města schváleného plánu byly zařazeny opravy vozovek v ulicích Na Háji a Čajkovského, chodníků v ulici Horské, vozovky a chodníků v ulici Textilní a Havlíčkově a cca 50 metrů vozovky v ulici Příkré, u vjezdu do areálu společnosti NURA. Z plánu byla nakonec ulice Horská vyřazena.

O tom, že ve městě startují opravy komunikací jsme vás informovali zde.

Na opravy bylo v letošním rozpočtu vyčleněno celkem 7,3 miliónu korun, z toho 4,8 miliónu na vozovky, zbytek na chodníky. Celková cena z výběrových řízení činila necelých 7 miliónů korun. Čtyři stavby provádí společnost Roadfin, pátou, v ulici Čajkovského, společnost Algon. Opravené úseky nyní přebírá pracovník odboru správy majetku a investic.

Systém středních oprav byl v Aši zaveden už před několika lety. Spočívá ve výběru komunikací, u kterých není nutné provádět celkové opravy, tedy i s výměnou konstrukčních vrstev a inženýrských sítí, ale postačí dílčí oprava - výměna starého asfaltového povrchu za nový (v případě chodníků například také dlažby) a vyrovnání stávajících a výměna poškozených obrubníků.  

V přípravě je nyní plán oprav komunikací na příští rok. V seznamu, který bude předložen k projednání a schválení na schůzi rady města 13. listopadu, jsou tyto lokality:

- ulice Na Vrchu, úsek vozovky v délce cca 100 metrů,
- ulice Máchova – celá ulice,
- ulice Luční – cca 285 metrů mezi křižovatkami s Klicperovou a Východní,
- Mokřiny – cca 570 metrů mezi křižovatkou s Chebskou (u Klasiku) a bývalou školou,
- Aš, Komenského – Mokřiny – cca 1500 metrů chodníku od ZŠ Hlávkova po bývalou školu v Mokřinách.


Zdroj: město Aš


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy