Aš: Komplikovanou křižovatku opraví město v příštím roce

Jedno z nejsložitějších dopravních míst v Aši, kterou je křižovatka ulic Jiráskova, Okružní, Selbská a Jateční projde celkovou rekonstrukcí. V současné době „běží“ výběrové řízení na zhotovitele, zahájení prací se plánuje na jaro a ukončení do září příštího roku.

dezinfekce

Rekonstrukce křižovatky je dlouhodobě jednou z priorit. Jedná se o finančně náročnou investici v ceně kolem 20 miliónů korun. Proto město Aš požádalo o evropskou dotaci, určenou na opravy komunikací, se žádostí uspělo a může počítat s částkou, která pokryje zhruba čtvrtinu nákladů na tuto stavbu.

„Přestože tato podpora není příliš významná, stavbu realizovat budeme, protože je z dopravního hlediska velmi důležitá,“ uvedl starosta Aše Dalibor Blažek.

Největším problémem křižovatky, do níž ústí frekventované ulice Okružní a Selbská, které jsou výpadovkou na hraniční přechod Aš – Selb, je její nepřehlednost. Nebezpečná je i pro chodce, zejména pro děti, docházející do nedaleké základní školy.

V rámci rekonstrukčních prací budou kromě samotných vozovek vybudovány nové a opraveny stávající chodníky, plánuje se přechod pro chodce přes železniční trať, budou zde nová místa pro přecházení. Počítáno je s novým veřejným osvětlením, dvěma novými autobusovými zálivy a dalšími úpravami, které by měly výrazně zlepšit rozhledové poměry a tím i přehlednost křižovatky. Prioritou je přitom zejména zvýšení bezpečnosti chodců, ale také bezpečnější průjezd vozidel místem, kde působí celá řada negativních vlivů.


Zdroj: město Aš

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy