Cheb: Na koncertě se prezentovali absolventi ZUŠky (TV Západ)

Tradiční koncert bývalých žáků Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha v Chebu se konal v pátek 16. března. Diváky krátce přivítal ředitel školy. Programem pak provázela učitelka Eva Klimtová.

dezinfekce

Jako první se představila klavíristka Ivana Měsíčková, která studuje konzervatoř v Plzni. Dvě písně Petra Hapky, „Píšu Vám, pane, v rozpacích“ a „Co mi dáš“, zazpívala Sára Hoblová, momentálně studentka Konzervatoře Jaroslava Ježka v Praze.

Hudebně dramatický obor zastoupila Yvona Stolařová z Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Chebskému publika přednesla monolog Niny ze hry Térezy Dávid „Načasované štěstí“. 

Konzervatoř v Teplicích studuje Simona Müllerová, která zahrála Preludium gis moll Sergeje Rachmaninova. Student pražské konzervatoře Miroslav Fejfar si v doprovodu své babičky Roswithy Fejfarové vybral Koncert Es dur Johanna Nepomuka Hummela. 

Pavlína Forejtová studuje konzervatoř v Teplicích a na klavír zahrála skladbu Josefa Suka „ V poledne. Lubomír Mandous z pražské AMU předvedl Concerto pro trubku Harryho Jamese v doprovodu Milana Jelínka.

Třetí zástupkyní teplické konzervatoře byla Markéta Holá s 1. a 2. částí díla Můj máj Vítězslava Nováka. Předposledním vystupujícím byl další zástupce pražské AMU.

„Já jsme si pro dnešek připravil skladbu od Niccola Paganiniho, Capriccio č. 24. Původně je to napsané pro sólové housle, ale řekněme ve spolupráci Milana Řeřichy a jedné soutěže v Hořicích - Czech clarinet art vznikla tato skladba v úpravě pro klarinet. Je rychlá a hodně do výšek, spíše zaměřená na technickou stránku hráče. Samozřejmě je to trošku transponované neboli některé tóny jsou přepsané, protože housle hrají v jiném rozsahu než klarinet,“ přiblížil své vystoupení Lukáš Böhm.

Na závěr koncertu se na pódiu objevil Komorní smyčcový orchestr pod vedením Zuzany Puchelové. Spolu se sólistka na klavír Ivanou Měsíčkovou předvedli první větu Klavírního koncertu č. 8 C dur W. A. Mozarta. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy