2011 – Sokolov: Nová budova SOTESu bude skromnější (4406) (TV Západ)

Sokolovské technické služby již delší čas touží nahradit svou dožilou administrativní budovu novým sídlem. To dosavadní nevyhovuje, ale hotové ambiciózní plány na nové se musely přepracovat.

dezinfekce

"Vzhledem k tomu, že výnosy rozpočtu nejsou tak optimistické, jak jsme předpokládali při sestavování rozpočtu, začali jsme hledat i další úspory a jednou z možností, kde ušetřit nějaké peníze, je i změna projektu výstavby nové administrativní budovy SOTESu," potvrdil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Původní projekt počítal s dotací na rozvoj podnikání, která již byla přiklepnutá, ale činila jen 40 procent z 36 milionů. 

"Ta budova by nebyla budována s dotací a tak velkorysá, jak byla navržena před třemi lety, ale bude postavena pouze v omezené variantě, sníží se o jedno podlaží a tím dojde k úsporám, které pro město jsou natolik zajímavé, že tuto variantu zastupitelstvu doporučuje," uvedl Jakobec.

Navíc by v případě stavby s dotací musely být v budově prostory pro pronájem. V současné době, ale o výrobní prostory není podle města takový zájem. Výstavba sídla také pomůže budoucím investicím v areálu SOTESu.

"Ta původní částka se sníží z 36 milionů na dvacet, v tom 8 milionů je dovybudování inženýrských sítí, které budou současně použity pro výstavbu nového sběrného dvora," vypočítal Jakobec.

Město tak investuje v případě schválení zastupitelstvem zhruba 10 milionů korun.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy