2011 – Sokolov: Město zavede parkovací automaty (4295) (TV Západ)

V Sokolově se chystá na letošní rok instalace parkovacích automatů. Je to jeden z plánovaných kroků řešení dopravní situace ve městě.

dezinfekce

"Zastupitelstvo schválilo pro Odbor rozvoje města pro letošní rok jeden milion korun na pořízení tří parkovacích automatů, z čehož dva by měly být v ulici U Divadla a jeden v ulici Rooseveltova," popsal místostarosta Karel Jakobec.

Radnice tak chce řešit situaci s parkováním, přičemž je to poprvé, kdy bude vyhrazené místo placené.

"Kromě toho Sokolovské technické služby, v rámci rozšíření parkoviště u polikliniky a gymnázia budou zabudovávat parkovací automaty i do těchto míst," připomněl Jakobec.

Rada města doporučila zastupitelům převést peníze na technické služby SOTES. Parkovací automaty by tak vybrali najednou, aby dosáhli na případnou slevu a byla jejich jednotná obsluha. Nezůstane jen u těchto vyhrazeným míst.

"Město má zpracován Plán rozvoje parkování v klidu, čili do budoucna by určitě měly přibývat další placená místa, nepředpokládáme v tomto volebním období ale, že to bude nějak masivně," uklidňuje Jakobec.

Ceny parkování budou nastaveny tak, aby řidiči preferovali kratší využití parkovacího místa. Plnit by tak měly regulační funkci, aby auta nestála na frekventovaných místech celý den. 

"Schválili jsme, že první hodina u polikliniky bude 10 korun, druhá hodina též deset korun, třetí hodina 20, a čtvrtá hodina padesát, po 18 hodině bude parkování zdarma," přiblížil Jakobec.

Zdarma bude i víkendové parkování na parkovišti u polikliniky. Město zároveň neuvažuje, že by zavedlo možnost zakoupení vyhrazeného parkování pro podnikatele u jejich provozoven nebo lidí u jejich bydliště.

"V případě středu města by určitě každý podnikatel chtěl mít vyhrazené parkovací místo, lidé, kteří tam bydlí, by určitě taktéž chtěli vyhrazené parkovací místo, takže by ta volná místa vůbec nebyla," upozornil Jakobec.

Ceny pravděpodobně budou stejné i v dalších automatech ve městě.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy