2011 – Sokolov: Bude letos pokračovat úprava území Bohemia? (4282) (TV Západ)

Druhou etapu úprav rozsáhlého území v Sokolově známé jako Bohemia hodlá město zahájit letos. Úpravy by zahrnovaly zkulturnění celé druhé části, inline dráhu, sadové úpravy, cesty a úpravu terénu. Na zahájení akce ale musí počkat s tím, zda získá dotace z Regionálního operačního programu.

dezinfekce

"Celková částka, o kterou žádáme, je přes dvacet milionů korun, z toho město, mám pocit, dá 15% jako spoluúčast," uvedl starosta města Zdeněk Berka.

První etapa skončila v roce 2008 a s další částí město dosud nebylo úspěšné při získání dotací. Nyní se podle vedení města naskýtá možnost z ROPu, opatření 4.1. pro podporu cestovního ruchu.

"Ten prostor, který tam vznikl, je velice cenný a myslím si, že mnohá města nám to závidí. Protože je to prostor uprostřed města, který je dostupný, a na druhou stranu se zase ocitnete někde jinde, v přírodě, takže většina těch akcí, těch velkých, lze pořádat právě tam," popsal výhody Berka. 

Jako nevýhodu je možné považovat ohrožení hlukem poblíž bydlících obyvatel.

"Takových akcí samozřejmě není zase tolik, jsou to dvě, tři akce v roce. A myslím si, že je to stravitelné pro ty naše lidi, že to vyváží ty přednosti, které tam jsou," míní Berka. 

Areál Bohemia je oblíbené místo, kde se odehrávají každoročně akce jako Hornická pouť nebo Noc ohňostrojů, ale kam také míří lidé na procházky nebo sportovci za vyžitím. Pokud tam v souvislosti s druhou etapou úprav vzniknou další atrakce, dá se předpokládat, že bude využíváno ještě více. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy