2010 – Sokolov: Výstavba kruhového objezdu musí spěchat (4000) (TV Západ)

Město Sokolov dává každoročně okolo 20 milionů na opravy komunikací. V souvislosti s probíhající objížďkou přes město kvůli stavbě R6, budou ale investice do oprav mnohem vyšší.

dezinfekce

"Počítáme s tím, že získáme velké prostředky od firem, které nám komunikace ničí a já počítám osobně, že tato suma letos i příští rok bude několikanásobně vyšší," prozradil místostarosta Jaromír Dvořák. 

Jedním z nejdůležitějších bodů je nově vznikající kruhový objezd na Šenvertu. Jeden malý, provizorní tam již stojí. 

"Velký kruhový objezd se dělá na Kraslické ulici, ten, kdo zná Sokolov, tak ví, že je to u benzínové pumpy. Tento kruhový objezd byl vyprojektován jako součást západního obchvatu Sokolova, ale pokud by nebyl hotov, tak není možné zavřít most u Transmotelu," připomněl místostarosta Sokolova Jaromír Dvořák.

Rozpočtové odhady na akci jsou 20 milionů. Bez vybudování kruhového objezdu by nebylo možné vyjet z obchvatu. Ten bude po úplném uzavření mostu problematickým bodem celé objízdné trasy. Prozatím je ale ve městě relativní klid.

"Ta propustnost je lepší, než jsem čekal," potvrdil Dvořák

Řešení situace se dotkne celkově většiny komunikací ve čtvrti Šenvert včetně parkovišť. Další opravy z prostředků stavebníků probíhají na mostě u Jiskry a v plánu je rekonstrukce křižovatky na Vítězné, kde je odbočka na Dolní Rychnov.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy