2009 – Chebsko: Projekt Společně na kole (3845) (TV Západ)

Společný česko-německý projekt s názvem Společně na kole po Chebu i Waldsassenu hledá finance na realizaci. Pomocí cyklostezky by se mohli lidé z těchto dvou měst pohodlně dostat přímo do center.

dezinfekce

„Tento projekt by měl do budoucna přinést rychlejší propojení pro turisty a měl by zároveň dále navazovat na plánovanou páteřní cyklostezku mezi Karlovými Vary a městem Cheb, potažmo poté na státní hranici,“ sdělil místostarosta Michal Pospíšil.

Projekt je koncipován tak, aby na něj mohlo být žádáno z Cíle 3 – příhraniční spolupráce. Na české straně jsou připraveny k realizaci tři úseky.

„Jedná se zhruba o částku 24 milionů korun, za všechny tři úseky. Pokud dotace vyjde, tak dostaneme 85 % procent z Evropské unie,“ doplnil Pospíšil.

Cyklostezka by měla být vybudována v ulicích Tovární, Hálkova a U Trati. V případě obou prvně jmenovaných částí se bude jednat o komplexní úpravu celé trasy včetně vozovky a osvětlení. V hájenské části ulice U Trati bude cyklostezka užší, takže výstavba nebude tak nákladná. Pokud se akce zrealizuje podle plánu příští rok, zůstanou ve městě prakticky jen dva nedokončené úseky. 

„Jedná se o plochu v ulici Sadová a Wolkerova, kolem nádraží. Tyto dva úseky bychom pak samozřejmě zprovoznili v rámci plánovaného propojení mezi páteřní cyklostezkou a cyklostezkou Waldsassen – Cheb – státní hranice,“ dodal místostarosta.

Ve Waldsassenu se připravuje projekt, který v centru města zřídí park pro cyklisty nebo inline. Součástí má být také skatepark, klidová zóna či šplhací věž. Počítá se s částkou 600 tisíc Euro. To vše by mělo vzniknout v průběhu příštího roku jako první část tzv. Cest průmyslu. Tento okruh městem připomene výrobu skla, porcelánu nebo místní prameny.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy