2003 – Cheb: Bývalý internát v Koželužské se přestaví na byty (TV Západ)

Ještě v letošním roce bude s největší pravděpodobností zahájena rekonstrukce bývalého internátu v chebské Koželužské ulici. Vzniknout by zde mělo 17 nových bytů.

dezinfekce

S přestavbou internátu souvisí také rozsáhlá oprava samotné Koželužské ulice, která přijde zhruba na 16 milionů korun, kde se již v současnosti připravuje vypsání výběrového řízení na dodavatele stavebních prací. Rekonstrukce několik let chátrajícího objektu by pak mohla být zahájena ve druhé polovině letošního roku. 

"V současné době Zastupitelstvo souhlasilo s tím, aby tato akce byla pokryta v rozpočtu, tuším 24 miliony korun, což vytváří předpoklad pro to, aby ta rekonstrukce mohla v letošním roce být zahájena, eventuálně proběhnout do značné míry," uvedl místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Přestavba bývalého internátu, o níž se začalo uvažovat již v roce 1996, bude tedy financována z rozpočtu města, radnice se chce ale ještě pokusit o získání státní dotace, která by pokryla část nákladů. 

"Samozřejmě se nezříkáme možnosti získat příspěvek ze Státního fondu rozvoje bydlení. V rozpočtu na minulý rok, v rozpočtu Ministerstva pro místní rozvoj, bylo počítáno s necelými 6 miliony, tak ty bychom chtěli získat jako vylepšení té částky, kterou tam dává město," spočítal Vanoušek. 

Vedení radnice předpokládá, že přestavba internátu bude kvůli jeho špatnému technickému stavu trvat minimálně jeden rok. 

"Možná, že určité komplikace tam také bude způsobovat to, že tam je aktivita jezdeckého oddílu, ale činíme kroky k tomu, aby buď došlo k vymístění nebo aby komunikace a příjezd byl veden tak, aby bylo možno tu rekonstrukci provést. Ale jak už jsem říkal, ten objekt je v dost špatném technickém stavu, takže ta rekonstrukce bude poměrně náročná," varoval Vanoušek. 

O tom, jakým způsobem a za jakých podmínek bude město nové byty přidělovat, zatím nebylo rozhodnuto. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy