2003 – Cheb: Budování městské cyklostezky má pokračovat (TV Západ)

Úpravami několika dalších úseků bude v průběhu letošního roku pokračovat výstavba chebské městské cyklostezky, jejíž trasa v budoucnu propojí městskou část Háje s nádražím a sídlištěm Zlatý vrch.

dezinfekce

"Původní návrh byl, aby cyklostezek po městě bylo víc. To je velmi složité, protože s nimi souvisí řada stavebních úprav. Nestačí jenom označit značkami a označit na chodníku, na silnici. I stavební úpravy to velmi komplikují. Jednak je nutné vyjádření Dopravního inspektorátu a také je to otázka financí. Takže budeme rádi, když se podaří tato cyklostezka, která propojí vlastně město od Hájů až ke Zlaťáku," popsal místostarosta Chebu Václav Jakl.

V současné době je zatím hotov pouze krátký úsek v okolí nedávno vybudovaného kruhového objezdu u nádraží. V letošním rozpočtu je na pokračování výstavby vyčleněno šest milionů korun. V dubnu by tak měly začít úpravy dalších částí, a to od Riegrovy ulice k lávce do Hájů a v ulici U Trati v samotných Hájích.

"Bude se realizovat po částech, aby mohly být zkolaudovány a uvedeny do provozu," uvedl Jakl. 

Pokud v příštím roce proběhne dlouho plánovaná celková rekonstrukce Riegrovy ulice, mohla by být již na jeho konci hotova ucelená část cyklostezky z Hájů až k nádraží. V roce následujícím pak přijde na řadu úsek od nádraží na Zlatý vrch.

"A ta by mohla plynule pokračovat na cyklostezku, o které se také uvažuje, která by propojila Cheb a Františkovy Lázně," prozradil místostarosta. 

Celá městská cyklostezka, která bude na obou koncích, tedy v Hájích a nedaleko Havlíčkovy ulice, navazovat na síť příměstských cyklotras, musí být dokončena nejpozději do roku 2006, kdy v Chebu a nedalekém bavorském Marktredwitz proběhne přeshraniční krajinná výstava. Pravděpodobnější je ale varianta, že hotova bude již o rok dříve. Celkové náklady na výstavbu by přitom neměly přesáhnout částku deseti milionů korun.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy