2002 – Cheb: Fondy Phare zjednodušují podmínky pro dotace (TV Západ)

Získání finanční dotace z Fondu malých projektu Phare by mělo být do budoucna méně komplikované než v minulosti. Došlo totiž ke zrušení podmínky, která dříve stanovovala, že žadatel o dotaci musí vést podvojné účetnictví. Zároveň se také snížila povinná spoluúčast, kterou se musí zájemce o příspěvek podílet na financování projektu.

dezinfekce

"Na tiskoviny je to 10 %, na ty ostatní 25 %. Tak je to výhodné, i ten odvod agentuře není tak vysoký jako v minulých letech. Takže pokud se někomu podaří, tak by to měla být výhodná záležitost, pokud se někomu podaří, aby některý projekt uspěl," potvrdil trend starosta Chebu Václav Jakl. 

Fond malých projektů Phare, dříve z velké části zaměřený na podporu cestovního ruchu, zároveň rozšiřuje svojí působnost také na investiční akce. 

Od letošního roku je totiž možné získat dotaci na malé, infrastrukturní projekty, a to až do výše 300 tisíc EUR, tedy více než 9 milionů korun. Této šance chce využít chebská radnice, která v nejbližší době prostřednictvím Regionální rozvojové rady zažádá na přidělení příspěvku na rekonstrukci pěší zóny. Na tento projekt je v letošním rozpočtu města vyčleněno 15 milionů korun, ale celková výše nákladů se odhaduje minimálně na dvojnásobnou částku. 

Chebští zastupitelé proto podmínili zahájení rekonstrukce získáním zbývajících finančních prostředků z některého z dotačních titulů.

"Přípravy jsou tak daleko, že podmínky žádosti naplňujeme," sdělil starosta Jakl. 

Kromě tohoto většího projektu chce chebská radnice pro letošní rok zažádat také o podporu několika kulturních akcí, pro zajímavost například výstavy fotografií, kterou uspořádá ve spolupráci se sousedním bavorským městem Hof. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy