2001 – Sokolov: Rekonstrukce hotelu Ohře přijde na 63 milionů (TV Západ)

Před nedávnem zahájená přeměna sokolovského hotelu Ohře bude probíhat pod zvýšeným dohledem. Vedení radnice chce totiž předejít jakýmkoliv spekulacím a proto se pravidelných kontrolních dnů budou účastnit vybraní členové zastupitelstva města.

dezinfekce

Rozhodnutí výběrové komise, že přestavbu zchátralého hotelu Ohře na zhruba padesátku bytů provede sdružení sokolovských firem ISSO ASIST vzbudilo vlnu protestů. Dva neúspěšní účastníci výběrového řízení se dokonce odvolali k Úřadu na ochranu hospodářské soutěže. Pravidelné kontroly, které budou probíhat pravděpodobně každý týden, mají rozptýlit jakékoliv další pochybnosti. 

„Představujeme si, že tímto zamezíme jakýmkoliv spekulacím, že město chce něco ututlat. Chceme, aby to byla věc veřejná a aby nedošlo k žádným nepříjemnostem, které v tisku probíhaly v minulosti,“ uvedl Jaromír Dvořák. 

Vítězné sdružení firem ISSO ASIST nabídlo ve výběrovém řízení za přestavění hotelu nejnižší cenu ze všech účastníků, a to konkrétně 63 milionů korun. Neúspěšné společnosti se nyní obávají, že tato cena je podhodnocena a že by v průběhu rekonstrukce mohlo dojít k podstatnému zvýšení nákladů. Pravidelné kontroly proto mají být zaměřeny právě tímto směrem. 

„Neexistuje rekonstrukce která by nějaké vícepráce nevyvolala. Máme s tím zkušenosti ze všech školek. Vždy jsme se snažili, pokud nějaká nastane, zase někde jinde ušetřit, protože i to se občas povede,“ doplnil Karel Jakobec. 

Provedené vícepráce by ale v žádném případě neměly přestavbu hotelu, která je největší investiční akcí města za několik posledních let a má být dokončena zhruba v polovině roku 2002, příliš prodražit. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy