2001 – Sokolov: Inženýrské sítě vyjdou na 100 milionů (TV Západ)

Již v průběhu letošního roku bude v Sokolově zahájena rekonstrukce inženýrských sítí v ulicích Vítkovská a Sudoměřská, na níž naváže úprava pozemků pro výstavbu rodinných domků a podnikatelské účely v přilehlém prostoru Husitská, Vítězná. Město letos uvolnilo na realizaci této akce přibližně 9 milionů. Dalších 5,7 milionu se podařilo získat ze Státního fondu životního prostředí na výstavbu nové kanalizace.

dezinfekce

„Celá akce bude poměrně finančně náročná. Celkové náklady jsou přes 100 milionů korun včetně ochranného valu,“ uvedl Karel Jakobec.  

Takto finančně náročnou akci nemůže město hradit pouze ze svých zdrojů. Radnice proto již zažádala o přidělení další dotace ze Státního fondu životního prostředí a i z programu Evropské Unie Phare. Realizace celého projektu bude přesto muset být rozložena do několika příštích let.  

„V první řadě chceme rekonstruovat sítě v ulicích, kde dnes již rodinné domky stojí,“ dodal Jakobec. 

Příprava pozemků pro výstavbu rodinných domků by měla začít v průběhu příštího roku. V závěrečné etapě projektu se pak počítá s demolicí bývalých kasáren a přilehlé průmyslové haly a s úpravou těchto ploch pro podnikatelské využití. 

„My jsme opustili praxi, která probíhala na Staré Ovčárně, kdy zájemci o pozemky se musí skládat, sdružovat a sítě platit potom společně, protože to vždy vyvolává nějaké kontroverze mezi účastníky. Rozhodli jsme se tentokrát postupovat tak, že město pozemky zasíťuje s tím, že na hranici pozemku bude připraveno všechno,“ vysvětlil starosta. 

V příštím roce chce již město nabídnout prvních deset až patnáct pozemků pro rodinné domky, které hodlá prodávat v ceně mezi 500 až 1000 korunami za metr čtvereční.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy