2001 – Sokolov: Akce Brašna pro prvňáčka se letos koná potřetí (TV Západ)

Zhruba 360 tisíc korun vyčlenila sokolovská radnice na již tradiční zářijovou akci nazvanou Brašna pro prvňáčka. Rodiče všech dětí, které letos poprvé nastoupily do některé z prvních tříd v místních základních a zvláštních škol, od města obdrží tisícikorunový příspěvek.

dezinfekce

„Je to peníz, který je určen na pokrytí nákladů na první vybavení žáka, abychom ulehčili všem rodičům nástup žáka do školy,“ vysvětlil místostarosta Lubomír Novotný. 

Tuto akci zavedli na celé čtyřleté období zastupitelé zvolení v roce 1998, takže Brašna pro prvňáčka letos probíhá již potřetí. Zájem rodičů čerstvých školáků o finanční příspěvek, mimochodem v širokém okolí zcela ojedinělý, byl v minulých dvou letech značný. 

„V podstatě stoprocentní, protože když někdo má dostat tisíc korun, tak těch, kterých si pro ně nedojdou, by se asi těžko hledalo,“ doplnil místostarosta. 

Všichni prvňáčci obdrželi 3. září při své premiérové návštěvě ve škole potvrzení, s nímž se od tohoto data až do konce měsíce, mohou jejich rodiče dostavit do pokladny sokolovského městského úřadu, kde jim bude příspěvek vyplacen.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.09.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy