2001 – Cheb: Zisk z prodeje bytů by měl být přibližně 200 milionů (TV Západ)

Prodej přibližně 2500 chebských obecních bytů jejich nájemníkům bude zajišťovat místní realitní kancelář J & J Portimex, která v oboru působí od roku 1994. Rozhodla o tom Rada města na základě doporučení výběrové komise. O tuto lukrativní zakázku se ucházelo celkem 25 realitních společností. V rámci výběrového řízení se posuzovaly především nabízené záruky, zkušenosti v oboru a výše odměny za zprostředkování.

dezinfekce

„Tam bylo vyhodnocováno několik kritérií. A konkrétně cenová nabídka této společnosti byla velmi dobrá,“ shrnul místostarosta Pavel Vanoušek. 

Provize vítězné společnosti by neměla přesáhnout tři procenta z celkových výnosů privatizace, které radnice odhaduje přibližně na 200 milionů korun. Konečný objem zakázky ale bude ještě upřesněn, protože na nejbližším zasedání zastupitelstva by mělo dojít k drobné úpravě seznamu objektů určených k privatizaci. Některé domy tak budou z původního seznamu vyňaty a jiné naopak doplněny.

„Důvody pro to, proč by měly být některé objekty vyňaty a některé naopak zařazeny, jsou technického charakteru. Vyjímány budou některé objekty, u kterých se např. zjistilo, že tam jsou statické závady či by to činilo potíže z toho důvodu, že je tam umístěna kotelna, anebo to jsou domy, které jsou svým charakterem poměrně technologicky náročné na údržbu,“ vyjmenoval místostarosta Vanoušek.

Díky těmto úpravám by se měl počet privatizovaných bytů snížit zhruba o 200. Celá rozsáhlá akce, při níž budou byty nabídnuty k prodeji stávajícím nájemníkům s výraznými, a to až 50% slevami, by měla být ukončena počátkem roku 2003.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy