2001 – Cheb: Výstavba průmyslového parku jde podle plánu (TV Západ)

Příprava výstavby chebského průmyslového parku zatím pokračuje podle stanoveného harmonogramu. Město Cheb v minulých dnech do Bruselu odeslalo k posouzení tendrovou dokumentaci.

dezinfekce

Pokud nebudou shledány námitky, má být již na přelomu srpna a září vypsáno mezinárodní výběrové řízení na zhotovitele stavby. S dokončením budování inženýrských sítí a páteřních komunikací budoucího průmyslového parku se pak počítá v druhé polovině příštího roku. Ihned po vypsání zmíněného výběrového řízení chce již také radnice začít jednat s případnými zájemci o výstavbu průmyslových podniků v chebské zóně. 

„Myslím si, že musíme k této záležitosti přistupovat aktivně. My se musíme zajímat, nemůžeme spoléhat jenom na to, že si nás někdo najde. Samozřejmě CzechInvest a některé další instituce nás budou zveřejňovat,“ uvedl starosta města Václav Jakl. 

Zároveň s posouzením tendrové dokumentace se bude v Bruselu rozhodovat také o tom, zda-li bude částka 35 milionů korun, za kterou chebská radnice vykoupila potřebné pozemky pro průmyslový park, započtena do povinné 25% participace města na celkové investici na výstavbu zóny. Město ale i počítá s možným záporným stanoviskem EU a tak má v záloze připraveny další finance potřebné pro naplnění svého povinného podílu na vybudování první etapy průmyslového parku. Ta bude zabírat plochu zhruba padesáti hektarů. Radnice má ale pro případ značného zájmu investorů v sousedství připravených dalších zhruba sto hektarů volných pozemků.

„Je to i finančně náročné a nepředpokládám, že bychom znovu dostali dotaci na průmyslový park v Chebu,“ dodal starosta. 

Celková výše investic na výstavbu inženýrských sítí a komunikací pro první etapu chebského průmyslového parku má dosáhnout čtyř milionů euro, tedy zhruba 140 milionů korun. Polovinou přispěje EU a o druhou se rovným dílem podělí město Cheb a český stát. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy