2000 – Sokolov: Ubytovnu TJ Baník čeká rekonstrukce (TV Západ)

Sokolovské městské zastupitelstvo na svém posledním zasedání schválilo koupi ubytovny, která do této doby patřila TJ Baník Sokolov. Obě strany se dohodly na ceně 2 miliony korun. Nákup tohoto ubytovacího zařízení je od města v podstatě darem pro tělovýchovnou jednotu, která v současnosti Sokolovu dluží více než 300 tisíc korun za dodávky energií. Právě ze získaných peněz by mohl Baník dlužnou částku splatit.

dezinfekce

„Pravděpodobně si nebudeme moci dovolit říkat Baníku, kam ty peníze dá. Baník má právní subjektivitu a je jejich věcí, kam peníze dají,“ uvedl místostarosta Lubomír Novotný. 

Zařízení, které by i nadále mělo fungovat jako ubytovna, bude spravovat společnost Správa sportovních zařízeních. Tato společnost s ručením omezeným ve 100% vlastnictvím města již v těsné blízkosti nově nabyté nemovitosti jednu ubytovnu provozuje. Ta je ovšem vybavena na daleko vyšší úrovni. Správa chce proto v co nejkratší době investovat do opravy nové ubytovny a dostat ji na podobný standard. Do budoucna se rovněž uvažuje o tom, že by alespoň z části bývalé ubytovny Baníku mohla vzniknout svobodárna.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy