2000 – Sokolov: Přestavba Ohře vyjde na desítky milionů (TV Západ)

Ještě v letošním roce by měla začít rekonstrukce zdevastovaného hotelu Ohře v sokolovském centru. Městská Rada na svém posledním zasedání vyhlásila výsledky architektonické soutěže, jejímž vítězem se stal karlovarský architekt Jiří Haniš. Jeho studie počítá s tím, že přízemí bývalého hotelu by mělo být využíváno k podnikatelským aktivitám. V ostatních podlažích by mělo vyrůst přibližně 50 bytů vel. 1+1 až 4+kuchyňský kout.

dezinfekce

„Zajímavé řešení je to, že tam jsou byty řešené dvoupodlažně. Tzn., že na jedné straně je část bytu a na opačné straně ve vyšším podlaží je zbytek bytu. Z důvodu oslunění, protože jinak by objekt nevyhovoval z hlediska oslunění,“ vysvětlil místostarosta Lubomír Novotný. 

V dvorním traktu hotelu by mělo být parkoviště pro zhruba 40 automobilů. Proto bude muset dojít ke zbourání zde stojícího menšího objektu. V nejbližší době bude vypsáno výběrové řízení na projektovou dokumentaci a následně by měla být zahájena samotná rekonstrukce. 

Sokolovská radnice proto již zažádala  o přidělení státní dotace od Ministerstva pro místní rozvoj. Náklady na přestavbu hotelu totiž dosáhnou výše několika desítek milionů korun a financování pouze z městských peněz není pro Sokolov únosné. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy