2000 – Sokolov: Policie varuje před kapsáři (TV Západ)

Sokolovská policie vypracovala informativní leták, který má občanům poradit jak v době blížícího se předvánočního shonu ochránit své osobní věci.

dezinfekce

„Začíná období vánočních nákupů, což je nejplodnější období pro kapsáře,“ uvedla tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. 

Lidé by v obchodě a na ulicích neměli nechávat peněženku na vrchu kabelky či nákupní tašky nebo jí mít v zadní kapse kalhot. Samotnou kabelku by pak ženy měly nosit těsně u těla s rukou položenou na zapínání a vždy jí mít dobře uzavřenou. Peněženka ani kabelka by neměla při nakupování nikdy zůstat bez dozoru. 

„Kapsáři využívají především místa, kde je větší skupina lidí. Zneužívají pro tu práci dětí a pracují ve skupinách,“ popsala Blažena Kašparová. 

Lidé by neměli být ostražití pouze na ulicích, v obchodech a v hromadných dopravních prostředcích. Opatrnost je na místě rovněž při výběru hotovosti v peněžních ústavech. Zloději si své oběti častokrát vytipují právě zde. Ztráta peněz také nebývá jediným důsledkem neopatrnosti. Při krádeži můžete přijít rovněž o osobní doklady, kreditní karty, klíče od bytu nebo auta či jiné cennosti.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy