2000 – Sokolov: Oprava kapucínského kláštera s kostelem pokračuje (TV Západ)

Kompletní oprava sokolovského Starého náměstí a přilehlého historického centra se chýlí ke svému konci. Jeho závěrečnou fází je revitalizace kapucínského kláštera s přilehlým kostelem, která byla před nedávnem teprve zahájena.

dezinfekce

Dokončena je již oprava Nosticovské hrobky nacházející se ve sklepeních kostela. V současné době se intenzivně pracuje na rekonstrukci krovu kláštera, jehož některé součásti jsou napadeny dřevomorkou. Část prací se také přesunula do samotného kostela, jehož vnitřek se momentálně vyklízí a poté bude následovat kontrola stavu krovů. Další pokračování oprav závisí na tom, zda-li se městu podaří získat 5 mil. dotaci z Globálního plánu revitalizace, jejíž poskytnutí již bylo vládou přislíbeno. 

„Čili to je projekt, který byl přijat, kde harmonogram odpovídá a byl urychlen. Nyní z toho vyplývá, protože jsme začali dříve, tak měl by být projekt dokončen v průběhu tohoto a příštího roku. Co to hlavně ovlivní, bude samozřejmě, zda opravdu těch 5 milionů z Globálního plánu revitalizace dostaneme teď či příští rok a zda-li je vůbec dostaneme,“ sdělil starosta Karel Černík.

Vedení radnice je připraveno další potřebné finance uvolnit z městského rozpočtu na příští rok. Po ukončení rekonstrukce by v kostele kláštera měla vzniknout reprezentativní koncertní síň. Z tohoto důvodu městská Rada rozhodla o tom, že v nejbližší době bude vyhlášena veřejná sbírka, jejíž výtěžek bude určen na nákup varhan pro tento nově vznikající koncertní sál.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy