2000 – Sokolov: Město získalo 2 miliony na prevenci kriminality (TV Západ)

Téměř 2 miliony korun obdržela sokolovská radnice z prostředků Ministerstva vnitra na letošní projekty týkající se prevence kriminality. Ministerstvo se rozhodlo finančně podpořit šest z celkem sedmi předložených projektů. Největší část prostředků spolkne rozšíření kamerového monitorovacího systému. Všechny ostatní akce jsou pak zaměřeny na využití volného času dětí a mládeže.

dezinfekce

„Na to je naprosto jednoduchá odpověď. Filozofie je taková, že - kdo si hraje, nezlobí. Tzn., že je třeba dát dětem jinou aktivitu, aby neměly čas např. experimentovat s drogou a podobné věci,“ řekl manažer prevence kriminality Rudolf Volf.

V areálu Domu dětí a mládeže vyroste půjčovna náčiní na méně tradiční sporty. Zde si budou moci zájemci vypůjčit např. kolečkové brusle, skateboardová prkna, trialová kola a mnoho dalších věcí. V rámci projektu sport na trávě bude na několika místech Sokolova v blízkosti škol postaveno celkem 5 streetballových košů a betonových stolů na ping pong. 

Dva projekty jsou zaměřeny na děti pocházejících z problémového prostředí. Pro ně bude připraveno několik zájmových kroužků - např. výtvarný, taneční či divadelní. V létě se budou moci zúčastnit dětského tábora v Bečově. Poslední projekt je zaměřen proti dětské šikaně a předpokládá vybudování schránek důvěry na jednotlivých školách. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy