2000 – Sokolov: Město za prodej akcií získalo přes 200 milionů (TV Západ)

Více než 200 milionů korun postupně získala sokolovská radnice za prodej akcií z majetku města. Jednalo se o akcie Sokolovské uhelné, Západočeské energetiky, Západočeské plynárenské a několika dalších společností. Získané peníze byly použity např. na celkovou rekonstrukci divadla či na koupi a následnou opravu krytého plaveckého bazénu.

dezinfekce

„Během letošního roku jsou prostředky používány samozřejmě i nadále. Víte, že se bude rekonstruovat klášterní kostel, budeme provádět rekonstrukci atletické dráhy na Baníku Sokolov,“ vyjmenoval některé investice místostarosta Karel Jakobec. 

Do této doby radnice použila na uvedené investiční akce přibližně 90 milionů. V současnosti na účtu ještě zbývá 111 milionů korun. Rozpočet města na rok 2001 počítá s uvolněním dalších 11 milionů, pomocí nichž bude částečně snížen deficit rozpočtu.

„Zbývajících 100 milionů by mělo být předáno dalšímu zastupitelstvu tak, jak zastupitelstvo schválilo na začátku volebního období,“ uvedl dále Karel Jakobec. 

Takže budoucí zastupitelstvo Sokolova, které vzejde z obecních voleb v roce 2002, bude moci zbylých 100 milionů užít na realizaci vlastních záměrů. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy