2000 – Sokolov: Město si vezme na přestavbu hotelu Ohře úvěr (TV Západ)

Vítězem výběrového řízení na poskytnutí hypotečního úvěru ve výši 50 milionů korun, který chce sokolovská radnice použít na přestavbu zdevastovaného hotelu Ohře, se stala karlovarská pobočka RaiffeisenBank. Za poskytnutý úvěr, jenž je úročen 2,7 % ročně, bude město s největší pravděpodobností ručit budovami hotelu a Městského úřadu.

dezinfekce

Výběrového řízení se zúčastnilo celkem pět uchazečů. Nejlepší podmínky ale předložila právě RaiffeisenBank. V její prospěch rozhodlo především to, že nechtěla žádné poplatky za nedočerpání celého úvěru. Většina z ostatních bankovních domů požadovala až desetiprocentní poplatek z nedočerpané částky. 

„Čili, já „střelím“ od boku, úvěr bude 50 milionů, my se samozřejmě budeme snažit, abychom ho nevyčerpali, a ušetříme 10, 20 milionů. A bance pak dáme 2 miliony za to, že jsme to ušetřili,“ vysvětlil starosta města Karel Černík.  

V bývalém hotelu Ohře, jehož rekonstrukce má být ukončena v první polovině roku 2002, vznikne přibližně 50 bytových jednotek. Přízemí objektu pak bude využíváno k podnikatelským účelům. V souvislosti s rekonstrukcí radnice usiluje o získání dvou dotací. U Ministerstva pro místní rozvoj je zažádáno o dotaci na výstavbu nových bytů, která dosahuje výše 320 tisíc korun na jeden byt. Na vybudování prostorů pro podnikání by pak mohla přispět Evropská unie prostřednictvím programu Phare.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy