2000 – Sokolov: Město se snaží získat pozemky na výstavbu průmyslové zóny (TV Západ)

Jedním z hlavních cílů Sdružení právnických osob Sokolov – západ je vybudování stejnojmenné investiční zóny. Na projektovou přípravu celé akce bylo určeno 5 milionů korun z Globálního plánu revitalizace. Přestože vláda svým usnesením tyto prostředky přislíbila, sdružení je zatím k dispozici nemá.

dezinfekce

Sdružení Sokolov – západ, které založila města Sokolov, Březová, Dolní Rychnov a Šabina společně s hospodářskou a sociální Radou Sokolovska v minulých dnech obdržela vypracovanou studii proveditelnosti zamýšlené investiční zóny. Vypracování studie přišlo na 620 tisíc korun. A tak bylo třeba urychleně získat peníze na její zaplacení. 

„Nyní jsme získali od Ministerstva pro místní rozvoj po usilovném jednání zástupců obcí, vládního zmocněnce, 450 tisíc. Teď má být někdy vyplacena záloha. Další financování projektové přípravy je ale i nadále nejasné,“ řekl Karel Černík.  

Zamýšlená investiční zóna by měla být vybudována na pozemcích v blízkosti hlavní komunikace Cheb, Sokolov, Karlovy Vary, z nichž většina patří Sokolovské uhelné, a v areálu bývalých kasáren Mýtina. Zatímco převod někdejších kasáren již Ministerstvo vnitra přislíbilo, o získání dalších pozemků se bude se Sokolovskou uhelnou ještě jednat. 

„Nám by se líbilo, kdyby to bylo bezúplatně. To ale asi tak snadné nebude. Máme své zkušenosti. A pak to bude o ceně pozemků a o tom, zda skutečně všechny pozemky potřebujeme či nepotřebujeme. Nemůžeme si dovolit kupovat pozemky draze, o kterých bychom nevěděli, co s nimi pak budeme dělat,“ dodal Černík. 

V západní části investiční zóny, tedy především v prostoru kasáren Mýtina, by měl vzniknout průmyslový park. Její východní část by pak měla být určena pro vybudování rekreačně sportovní zóny, jejíž součástí má být rovněž golfové hřiště. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy