2000 – Chebsko: Letáky varují nejen před kapsáři (TV Západ)

Více než 14 tisíc informativních letáků, které varují především zahraniční turisty před vysokým výskytem kriminality páchané na cizincích, vydalo chebské Okresní ředitelství policie. Leták obsahuje celou řadu doporučení sestavených informativně-preventivní skupinou, jež mají snížit riziko, že se některý z turistů stane obětí trestného činu.

dezinfekce

„Načasovali jsme ji právě na toto předvánoční období, kde se ještě více zvyšuje riziko, že se občané mohou stát obětí některého z trestných činů,“ řekla tisková mluvčí chebské policie Radka Růžičková.  

V letáku jsou obsaženy např. rady, jak předejít vykradení či odcizení motorového vozidla, jak se chránit před nájezdy kapsářů nebo doporučení, aby se zahraniční turisté vyvarovali náhodných návštěv bytů za účelem poskytnutí sexuálních služeb a tak předešli možnosti okradení.  

„Právě oběťmi těchto trestných činů jsou velmi často občané Spolkové republiky Německo,“ doplnila Radka Růžičková.

Letáky v německém jazyce turisté dostávají při pasové kontrole na všech hraničních přechodech okresu Cheb. Českou verzi pak policisté distribuují na nejvíce frekventovaných místech ve všech větších městech na Chebsku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy