2000 – Cheb: Zdevastovaný areál plovárny na Skalce opět ožije (TV Západ)

Již téměř pět let chátrající plovárna na chebské přehradě Skalka s největší pravděpodobností opět ožije. Děčínská firma Jukona v současné době totiž jedná s městem Cheb o pronájmu tohoto zdevastovaného objektu.

dezinfekce

Radnici se dlouho záměr areál plovárny pronajmout nedařilo realizovat. Případné zájemce odrazovala především nízká hladina vody v době rekonstrukce hráze a z toho vyplývající nevhodnost přehrady pro rekreaci.

Nosným programem děčínské firmy je proto provozování výletního plavidla, které by jezdilo od plovárny na Pomezí. V průběhu jednání s vedením radnice se však společnost rozhodla svoje aktivity rozšířit. 

„Teď by to mělo být tak, že od 1. srpna, pokud dojde k uzavření dohody, by tam měli začít provozovat vodní šlapadla a možná i nějakou lodičku. Zatím tedy, jak víte, kvalita vody, poté, co byla přehrada dlouhodobě vypuštěna, je nevalná na koupání,“ sdělil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Firma by měla obnovit také některá stávající zařízení, např. kiosek, sociální zázemí a vybudovat sportovní hřiště. Pokud by časem došlo ke zlepšení dlouhodobě špatné kvality vody na Skalce, je v plánu rovněž výstavba toboganu. Radnice má již připraven návrh smlouvy, která počítá s pronájmem do 30. června příštího roku. V dubnu 2001 městská Rada zhodnotí, zda-li děčínská firma splnila svoje závazky a případně pronájem prodlouží o dalších 9 let. Zdevastovaný areál město pronajme zdarma. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy