2000 – Cheb: Z programu prevence kriminality město získá přes 400 tisíc (TV Západ)

Všech 8 projektů, které letos chebská radnice zaslala v rámci komplexního programu prevence kriminality na Ministerstvo vnitra, uspělo. Sedm z osmi předložených projektů navíc ministerstvo finančně podpořilo v plné výši, o jakou bylo požádáno. Na radnici tak v nejbližší době dorazí 431 tisíc korun z prostředků ministerstva. Zbylých asi 300 tisíc korun uvolní na realizaci jednotlivých projektů z rozpočtu město.

dezinfekce

„Nedávali jsme tam projekty do situační prevence, protože loni, v minulých letech, jsme čerpali 3 miliony na kamerový systém, takže letos jsme neměli šanci uspět. Tak jsme měli tu sociální prevenci, kde jsme ve všem uspěli,“ řekl místostarosta Petr Jakš. 

Díky státním penězům bude moci být rozšířen skatepark o hřiště na streetball a vybavena zdejší půjčovna sportovního náčiní. Dále bude zřízena preventivně-informační místnost při Policii ČR, otevřena učebna v přírodě a klubovna pro romské děti na 4. ZŠ, zavedena telefonní krizová linka chebského Prev-Centra a vyrobeny samolepky s kontaktem a informacemi o této lince. Na zahradě domu dětí a mládeže Sova bude dále vybudována cvičná horolezecká stěna.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy