2000 – Cheb: Na radnici se jednalo o rozvojovém programu města (TV Západ)

Jednotlivé politické strany zastoupené v orgánech města Chebu již předložily seznamy projektů, které by měly být zařazeny do konkretizace rozvojového programu města na rok 2001. Prioritami programu nadále zůstávají podpora místní ekonomiky, bytové výstavby a rozvoj cestovního ruchu.

dezinfekce

„Připravujeme to tak, aby se vlastní návrh rozvojového programu pro rok 2001 dostal do městského Zastupitelstva v listopadu. Chtěli bychom, aby se to dostalo do zastupitelstva 23. listopadu spolu i s rozpočtem města na rok 2001,“ uvedl tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček. 

V oblasti ekonomiky bude většina financí směřována na výstavbu sítí a páteřních komunikací pro budoucí průmyslový park, na jehož výstavbu přispěje rovněž Evropská unie a stát. 

V oblasti bytové výstavby chce město podpořit zejména individuální stavebníky a soukromé investory, a to jak přímými finančními příspěvky, tak i zvýhodněním při koupi pozemku. 

Asi nejzajímavější návrhy padají v kapitole rozvoje cestovního ruchu. Některé politické strany navrhují např. výstavbu aquaparku, zastřešení zimního stadionu či vybudování kruhového objezdu místo nepřehledné křižovatky u nádraží. 

„Zatím návrh, jak je předložen, čítá asi 117 milionů korun,“ dodal Havlíček.

Předložené návrhy nejprve zhodnotí vedení města společně s Komisí rozvoje. Poté budou předloženy městskému zastupitelstvu ke schválení. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy