2000 – Cheb: Modernizace nádraží vyšla na téměř 900 milionů (TV Západ)

Sedmiletá modernizace železniční stanice Cheb byla slavnostně ukončena 24. května. Kromě rekonstrukce samotné stanice proběhla rovněž elektrifikace trati z Chebu na hraniční přechod Schirnding. Německá strana však zelektrifikuje železnici ze Schirndingu do Norimberka nejdříve v roce 2005. Minimálně do té doby tu tedy budou jezdit převážně dieselové vlaky.

dezinfekce

„Modernizace stála téměř 900 milionů korun. Byla financována z českých zdrojů a dále ze zdrojů fondu Phare – přeshraniční spolupráce SBS,“ řekl ředitel Stavební správy ČD Plzeň Mirija Francouz.

Chebské nádraží by se mělo stát významnou stanicí tzv. 3. koridoru, který propojí Norimberk, Marktredwitz, Cheb, Plzeň a Prahu. Podle záměru Českých drah by se s jeho výstavbou mělo začít v roce 2004, a to po dokončení prvních dvou koridorů. Proto bylo nutné v chebské stanici provést celou řadu technických vylepšeních. 

„Kromě kolejí, výhybek, zabezpečení trakčního vedení, osvětlení a i pracovní prostředí pro naše lidi,“ dodal.

České dráhy chtějí na zdejším nádraží vybudovat ještě novou čističku odpadních vod a systém zabezpečení kolejí při čištění vozů. Obě akce přijdou asi na 12 milionů korun. Zatím však není jasné, kdy budou realizovány.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy