2000 – Cheb: Město upraví dva koncertní sály (TV Západ)

Od příštího roku by v Chebu měly začít sloužit pro pořádání hudebních koncertů dva upravené sály. Prvním z nich je sál Základní umělecké školy v objektu tzv. Myšárny a znovuotevřena by měla být také koncertní síň Klára.

dezinfekce

Do konce roku budou v sále hudební školy s kapacitou 130 míst provedeny nezbytné akustické úpravy a od počátku příštího roku začne sloužit veřejnosti. Daleko složitější úpravy čekají Kláru, kde bude kromě koncertní síně také expozice barokních soch přemístěných z kostela sv. Bartoloměje. 

„Přestavba je plánovaná do dvou etap. Investice tam půjde ze státních prostředků. My do toho přispíváme 300 tisíci korunami. S panem ředitelem Vykoukalem jsme se domluvili, že jakmile dostane naše písemné vyrozumění o dotaci, které již dostal, tak okamžitě vyhlásí výběrové řízení s tím, že jsme domluveni, že již příští Festival Mitte Europa či některá z jeho akcí by byla už v nově otevřené Kláře,“ sdělil místostarosta Petr Jakš. 

Město dalo na opravu 300 tisíc korun a další potřebné finance budou uvolněny ze státní kasy. Ve druhé etapě rekonstrukce Kláry se počítá se zpřístupněním ochozů, kde by měly být vystaveny barokní obrazy, a s s vybudováním kvalitního zázemí pro účinkující. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy