Žáci z Libé jsou v učení jazyků nejlepší v Karlovarském kraji

7

jazykový wocabee šampionát, region24


Žáci ze ZŠ a MŠ Libá v okrese Cheb zvítězili v krajském kole mezinárodní soutěže v učení cizích jazyků s názvem Jazykový WocaBee šampionát. Soutěž probíhá výhradně online v aplikaci WocaBee na učení slovíček pro školy. Jazykový WocaBee šampionát se koná v osmi evropských zemích a vyvrcholí mezinárodním finále.

V soutěži se hodnotí píle v učení se slovní zásoby, o které vypovídají body získané za procvičování slovíček v aplikaci, tzv. WocaPoints. V jednotlivých kolech soutěže vítězí třídy, jež získají nejvyšší průměrný počet WocaPoints na jednoho žáka. Třída tak soutěží jako tým a v šampionátu si na rozdíl od jiných školních soutěží své znalosti zlepšují všichni žáci ve třídě. 

Do celostátního kola soutěže se probojovali žáci ze ZŠ a MŠ Libá z okresního a krajského kola v konkurenci 57 zapojených tříd. V krajském kole dosáhli v průměru až 3024 bodů na jednoho žáka. Pro lepší představu - každá správná odpověď při procvičování slovíček v aplikaci znamená zisk přibližně 2 WocaPoints. Žáci z Libé se během dosavadního trvání soutěže naučili již 140 nových slovíček.

Eliška Petrová, vučující ve škole v Libé německý jazyk, uvedla: "Naši žáci již potřetí v řadě obhájili první místo v krajském kole šampionátu. S chutí a radostí se do celé akce zapojili. Děkujeme jim za výtečnou reprezentaci školy a držíme palce v kole celostátním."

Do soutěže Jazykový WocaBee šampionát jsou v tomto školním roce zapojeni žáci až z 8 evropských zemí, kromě České republiky dále i ze Slovenska, Rakouska, Německa, Chorvatska, Maďarska, Francie a Španělska. Mezinárodní finále soutěže se v aplikaci WocaBee uskuteční ve dnech 28.-29. listopadu 2023.

WocaBee je webová aplikace pro učení cizích slovíček pro školy. Funguje velmi jednoduše – učitel průběžně zadává do aplikace balíky slovíček, která si žáci procvičují různými metodami. Aplikaci již využilo více než 400 000 žáků a učitelů v České republice i zahraničí.

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář