Ostrov: Město zprovoznilo nový platební terminál ve Dvoraně

Od 1.4. 2024 byl spuštěn do zkušebního provozu nový platební terminál, díky kterému zaplatíte např. poplatky za doklady typu občanský průkaz, řidičský průkaz, cestovní pas. Dále bude možno platit poplatky za evidenci motorových vozidel, zkoušky k získání řidičského průkazu, některé matriční poplatky či poplatky ze psů a postupem času přibydou další možnosti plateb.

dezinfekce

Obsluha je velmi jednoduchá. Občan dostane od pracovníka přepážky, kde si vyřizuje svou žádost, kartičku s QR kódem, na které bude nahraná částka k zaplacení. S touto kartičkou přistoupí k platebnímu terminálu, nechá QR kód načíst a platební kartou či chytrým telefonem s bankovní aplikací provede platbu. Vyčká na doklady, které k platbě vyjedou z platebního terminálu a ty spolu s QR kód kartičkou vrátí pracovníkovi na přepážce, kde svou žádost vyřizoval. Pracovník přepážky předá občanovi doklad o zaplacení správního poplatku. 

Občané chtějí svou záležitost na úřadě vyřídit co nejrychleji, třeba i spěchají. Platební terminály poskytují bezpečnou a rychlou službu. Ostrov jde instalací platebního terminálu občanům naproti, bez fronty a čekání v pokladně. 

Zdroj: Město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy