Sokolov: Veřejné bruslení, vyhlídkové kolo, nové stánky a sváteční výzdoba

3

vánoce, sokolov, stánky, bruslení, kluziště, vyhlídkové kolo, karlovarský kraj


Letošní rok přináší návštěvníkům vánočních trhů v Sokolově bohatý doprovodný program, novou sváteční výzdobu, veřejné bruslení a vyhlídkové kolo. Na trzích se objeví přibližně deset nově vizuálně sjednocených dřevěných stánků se sváteční výzdobou, nabízejících vánoční sortiment, dárky a řemeslné výrobky. Tyto stánky budou tradičně umístěny na Starém náměstí a v ulici 5. května.

Město Sokolov ve spolupráci s městskou společností SOTES připravilo pro letošní rok novou vánoční výzdobu centra města. Hlavním lákadlem vánočních trhů, nejen pro obyvatele Sokolova, ale i pro návštěvníky, je umělé kluziště, které je přístupné každý den a bude otevřené i po skončení vánočních trhů. Kluziště je již nyní umístěno na náměstí Budovatelů, kde je také k dispozici stánek s občerstvením a nápoji. Brusle si mohou lidé nechat nabrousit v sokolovském infocentru. Další novinkou letošního adventu je vyhlídkové kolo poblíž Starého náměstí, které bude dostupné pro návštěvníky po celou dobu vánočních trhů.

Vánoční trhy na Starém náměstí začnou 1. prosince. Rozsvícení obou sokolovských vánočních stromů proběhne v neděli 3. prosince od 17:00 hodin. Slavnostní rozsvícení stromu na Starém náměstí doplní bohatý kulturní program včetně vánočního recitálu Kateřiny Brožové.

Největší událostí tohoto období bude již tradiční „Průvod čertů“, kterého se zúčastní téměř 300 Krampusáků nejen z České republiky, sousedního Německa, ale také ze Švýcarska. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou přehlídku, která proběhne 10. prosince od 17:00. Průvod projde tradiční trasu z náměstí Budovatelů na Staré náměstí a zpět. Jako hudební doprovod vystoupí v 15:30 na náměstí Budovatelů český zpěvák Viktor Dyk a WAW. Vstup na akci je zdarma.

„Jsem rád, že se povedlo sehnat tak velké množství Krampusáků pro tuto již tradiční akci - průvod čertů. Při registraci a výběru máme striktní pravidla, účastníci musí dopředu poslat fotografii či video. I letos zachováme klasickou trasu mezi budovou městského domu kultury a Starým náměstím. Novinkou je zajištění parkování pro návštěvníky akce; pro snížení dopravní zátěže v centru města jsme zajistili „pendl“ bus, který bude zajišťovat přepravu návštěvníků z parkoviště koupaliště Michal do centra města, k budově Úřadu práce v Sokolově“, říká ředitel sokolovského kulturního domu a organizátor vánočních trhů Tomáš Melč.

Kulturní program vánočních trhů se bude konat od pátku do neděle po dobu adventních víkendů na Starém náměstí. Součástí programu jsou i hudební vystoupení v klášterním kostele sv. Antonína Paduánského, která budou dostupná za zvýhodněnou cenu 100 Kč. Návštěvníci si tak budou moci poslechnout pěvecké sbory, operní písně a mnoho dalšího. Vystoupí zde například Adeste fidelis, Opera Gentlemen: Tři tenoři, Lubomír Brabec 70, J. J. Ryba: Česká mše vánoční, Opera Divas: Sváteční gloria. Kompletní program vánočních trhů najdou návštěvníci na webových facebookových stránkách Městského domu kultury a města Sokolova.

Celý tým Městského domu kultury Sokolov přeje všem příjemné prožití vánočních svátků.

Zdroj: Město Sokolov



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář