Region: Chebská VOŠka oslavila 15. narozeniny

0

voš, vyšší odborná škola, cheb, oslava, narozeniny, karlovarský kraj, město cheb


Vyšší odborná škola Cheb, obor sociální práce (SZŠ a VOŠ CHEB), oslavila 15 let své existence. K této příležitosti zorganizovala v Kulturním centru Svoboda v Chebu konferenci „Profesní příběhy v sociální práci“.

Záštitu nad konferencí převzali krajští radní pro oblast vzdělávání, školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Jindřich Čermák a radní pro sociální věci Robert Pisár, kteří se konference zúčastnili osobně spolu s dalšími 140 hosty. Vedle jedenácti absolventů vyšší odborné školy, kteří zde prezentovali své osobní profesní příběhy, vystoupili na konferenci také psycholog Pavel Čáslava a speciální pedagog Pavel Bráborec. Tito představili aktuální situaci v sociálních službách v našem kraji. Odpolední část programu konference probíhala přímo v nových prostorách VOŠ v Jiráskově ulici v Chebu, kam škola v posledním roce přesídlila a kde se podařilo vytvořit velmi důstojné prostředí vhodné pro rozvoj a vzdělávání dospělých.

Vyšší odborná škola má za 15 let své existence 240 absolventů, více než 53 % z nich získalo vysokoškolský titul a 90 % absolventů je zaměstnáno v sociální práci v našem kraji. Právě letos se  otevírá na VOŠ prostupné bakalářské studium ve spolupráci s Husovým institutem teologických studií v Praze. Studenti/absolventi školy tak mohou získat do tří let titul DiS. a do čtyř let titul Bc., oba v oboru sociální práce přímo v Chebu.             

Na konferenci byl představen také systém krajských motivačních stipendií, jehož cílem je zvýšení odborných personálních kapacit na poli sociální práce. Roční motivační stipendium může za splnění všech podmínek činit až 48 tisíc korun. Za každý rok podpory se její příjemce zavazuje odpracovat dva roky v sociálních službách v Karlovarském kraji. Zástupce ředitele pro VOŠ Jindřich Novák i ředitel školy Zdenek Hrkal věří, že kombinace motivačních stipendií, prostupného bakalářského studia, vysoké odbornosti pedagogů i podporující  a přátelská atmosféra školy jsou efektivní cestou ke zvýšení atraktivity studia sociální práce v našem kraji. 

Zdroj: Krajské listy



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář