Popáté místo Ježíška nadělovali vánoční dárky pro SOKOLÍK zaměstnanci chemičky

4

synthomer, sokolov, sokolík, vánoce, vánoční stromeček, dárky, karlovarský kraj


Od roku 2019, kdy se nápad v týmu Dodavatelského řetězce Synthomer a.s. zrodil, se stala společná vánoční nadílka více než 300 stovek zaměstnanců sokolovské chemičky tradicí. Letos odeslalo 33 klientů Domova SOKOLÍK celkem 123 vánočních přání Ježíškovi.

A Ježíškova pošta doručila jejich přání do sokolovské chemičky. Zaměstnanci mohli sledovat nejen v online databázi, ale přímo na vánočním stromu pro Sokolík, jak dárky přibývají. Již v pátek 15.prosince byla vánoční přání díky štědrosti zaměstnanců splněna!

Ve čtvrtek 21. prosince se uskutečnilo slavnostní předání vánočních dárků přímo u vánočního stromečku v prostorách sokolovské chemičky Synthomer. Akce se zúčastnila ředitelka Domova SOKOLÍK Mgr. Petra Sekáčová, která uvedla: „Vánoce jsou svátky, na které se naši klienti opravdu těší. Vánoční stromeček s překvapením v podobě dárků, ať je to oblečení, kosmetika nebo třeba pantofle, je pro ně mimořádný zážitek. Díky zaměstnancům sokolovské chemičky je už pátým rokem pod vánočním stromečkem opravdu bohatá nadílka. Myslím, že letos to bude ještě veselejší, protože mezi našimi klienty jsou také děti, které už celý týden Ježíška vyhlížejí. Chtěla bych všem, kteří se zapojili, upřímně poděkovat.“

Společnou aktivitu zaměstnanců ocenil také Ing. Milan Brejchal, výkonný ředitel Synthomer a.s.: „Dovolte mi, abych zde také velice poděkoval a vyjádřil velký dík všem zaměstnancům, kteří se do této charitativní akce zapojili. Jsem velice potěšen a vděčný, že dokážeme mezi sebou nalézt mnoho lidí, kteří jsou ochotni a připraveni pomáhat. Velké poděkování rovněž patří slečně Tereze Novotné z dodavatelského řetězce, která celou akci zorganizovala a zaštítila. Jen dodám, že jsme součástí globálního koncernu Synthomer a tato iniciativa zaměstnanců závodu Sokolov je velmi kladně hodnocena také naším vedením v Londýně. Zaměstnaneckou aktivitu firma i letos  podpořila finanční částkou.“

Domov pro osoby se zdravotním postižením „SOKOLÍK“ v Sokolově, p.o poskytuje podporu lidem s mentálním a kombinovaným postižením vyžadující celodenní péči, a to ve věku od 18 let. Klientům poskytujeme: ubytování a stravu, pomoc při zvládání běžných úkonů péče o vlastní osobu, pomoc při osobní hygieně, výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, zprostředkování kontaktu se společenským prostředím, sociálně terapeutické činnosti, pomoc při obstarávání osobních záležitostí a při uplatňování práv, dostupnost lékařské péče. V současné době pečuje o více než 30 klientů. Nově od 1.1.2023 SOKOLÍK převzal i DOZP VILÍK v Chebu, kde stejnou podporu poskytujeme i dětem s mentálním a kombinovaným postižením a to od 3 do 18 let věku, v případě nařízené ústavní výchovy až do 19 let věku, kapacita Domova je 10 dětí.



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář