Navštivte Císařské lázně v rámci Dnů evropského dědictví

0

císařské lázně, dny evropského dědictví


Dny evropského dědictví každoročně otevírají veřejnosti brány nejzajímavějších památek, objektů a budov včetně těch, které jsou jindy zčásti nebo zcela nepřístupné. Letos budou mít návštěvníci možnost podívat se do nově zrekonstruovaného objektu Císařských lázní v Karlových Varech. Akce se uskuteční již tuto sobotu 16. září 2023 a těšit se můžete na pestrý program pro malé i velké.

„Dny evropského dědictví jsou významnou kulturní akcí, která si klade za cíl posilovat povědomí společnosti o památkách a přimět lidi k návštěvě míst, která v běžném životě pouze míjejí. Nesmírně mne proto těší, že se letos Dny evropského dědictví konají právě v Císařských lázních a že si návštěvníci budou moci prohlédnout jejich překrásné interiéry, včetně naprosto jedinečného multifunkčního sálu. Karlovarský kraj podpořil akci částkou 100 tisíc korun,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

Od 10 do 18 hodin budou každou půlhodinu probíhat komentované prohlídky budovy

Objevovat krásy bývalého lázeňského objektu se samozřejmě můžete vydat i sami po vlastní ose. V 15 hodin je pak na programu speciální prohlídka zaměřená na technický a balneologický unikát Císařských lázní. Zajímavé povídání si pro vás přichystal historik Luboš Zeman.

Chybět nebude ani výstava, která přiblíží proměny budovy v čase, a milovníky hudby potěší vystoupení kapely M. K. Collective. Přijít mohou i děti. Pro ně si organizátoři přichystali tradiční pohádku o Sněhurce v netradičním podání Pouličního divadla Viktora Braunreitera. Bližší informace o akci najdete přímo na webových stránkách národní kulturní památky.

Zdroj: TZ Kr-Karlovarsky.cz



Související

Komentáře

Máte názor? Komentujte článek...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář