Karlovy Vary: Atrium Císařských lázní získá vylepšení akustiky (TV Západ)

Vestavěný sál Císařských lázní v Karlových Varech by měl během následujících měsíců být doplněn o akustické úpravy, které dají vyniknout jednotlivým druhům produkce. Zároveň s tím se sál ještě více zatemní, aby mohl nabídnout standard pro áčkový filmový festival.

dezinfekce

„Jde o to, že ten unikátní sál v atriu, který slouží jak ke koncertům, tak k řadě jiných společenských akcí, tak má proměnlivou akustiku. Nicméně pro zejména koncerty, ať jsou to vážné hudby anebo jakékoli jiné, tak potřebuje ještě regulaci akustiky podle typu produkce. Proto byl projektován princip zatemnění a i vlastně odhlučnění toho sálu a těch omítek. Je to na principu závěsu, který na kolejnicích obepíná celou tu podkovu a podle typu produkce se vlastně roztahuje nebo zatahuje podle potřeby. Čímž by vlastně podle akustiku měly být doladěné veškeré ty akustické detaily, které k tomu sálu náleží,“ vysvětlil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Instalace odhlučnění a zatemnění by měla proběhnout do 20. května letošního roku, aby byl připraven pro další ročník Karlovarského filmového festivalu. 

„Ten sál je určen i k filmovým projekcích. Ta technika promítací už tam je ve standardu, který potřebuje filmový festival kategorie A. A právě že tento nový systém odhlučnění, zatemnění právě řeší tu otázku zatemnění toho sálu tak, aby vlastně mohl mohly probíhat nerušeně ty filmové projekce. Zároveň samozřejmě přispívá i k lepší akustice při filmových projekcích,“ dodal Kulhánek. 

Unikátní koncertní sál má již akustické úpravy formou otáčivých panelů, které regulují charakteristiku zvuku. Další chystané úpravy by měly vyjít na zhruba 7 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy